Gramenet Connecta, la història dels podcasts dels candidats de les eleccions municipals de Santa Coloma

Santa Coloma de Gramenet Radio online Gramenet Connecta

La intensa campanya que la ciutat ha viscut per les eleccions que se celebren el 24 de maig i que decidirà la composició del consistori de Santa Coloma de Gramenet durant els propers quatre anys vinents arriba al seu final. Han estat 15 dies durant els quals hem assistit a una dura cursa entre tots els candidats que busquen repetir, millorar o aconseguir per primer cop representació a l’Ajuntament.

Llegeix també: Què és Gramenet Connecta?

Sc·media ha tingut una petita participació a través dels nostres podcasts d’entrevistes amb els candidats del nou projecte ‘Gramenet Connecta’. Les estones que hem pogut passar amb l’Aitor Blanc, de Som Gramenet, amb el Carles Combarros, de CiU Gramenet, amb l’Alexandra Sevilla, de Gent d’Esquerres (ICV-EUiA) i amb la Núria Parlon, del PSC Santa Coloma, han estat úniques per diversos motius i ens han permès conèixer unes persones meravelloses que tenen molts més punts en comú del que podria semblar.

La més notable de totes aquestes coincidències: un profund amor per Santa Coloma de Gramenet que fa que treballin de valent, cadascú amb les seves propostes, amb les seves formes de fer les coses, perquè la nostra ciutat sigui un lloc millor per a tots nosaltres.

“Tots els candidats senten un profund amor per Santa Coloma de Gramenet que fa que treballin de valent, cadascú amb les seves propostes”

I des d’aquestes línies no podem més que agrair que en la voràgine que han viscut els candidats i els seus equips, els quatre caps de llista s’hagin avingut a fer-nos un forat i ens hagin dedicat una o dues hores d’un temps preuadíssim.

I als qui no hem tingut temps d’entrevistar i sabem que poden ser molt importants en la vida futura de la ciutat, els volem demanar disculpes i oferir l’espai del nostre podcast per a futures col·laboracions. Ens referim a Ciutadans, de Dimas Gragera, ERC, llista encapçalada per Belen Alonso i UPyD amb Óscar Cristian Gómez al capdavant.

Per part nostra, ens haguera agradat donar veu a tothom, però vam decidir entrevistar a totes les forces que fins ara han tingut representació a la ciutat tret de PxC, per raons més que obvies. I hem anat publicant els podcasts dels candidats en ordre ascendent, segons el nombre de regidors que tenien els darrers quatre anys.

Els quatre podcasts dels candidats:

AITOR BLANC, SOM GRAMENET: “L’AJUNTAMENT NO HA DE TENIR TRACTES AMB ELS BANCS QUE EXECUTEN DESNONAMENTS”

CARLES COMBARROS, CIU GRAMENET: “DES DE L’AJUNTAMENT, HEM DE POSAR LES BASES PER FER AFLORAR TOT EL POTENCIAL DE SANTA COLOMA”

ALEXANDRA SEVILLA, GENT D’ESQUERRES (ICV-EUIA): “LES EMPRESES SUBMINISTRADORES HAN DE PAGAR ELS REBUTS, SINÓ EL CIUTADÀ HO FA DOBLEMENT”

NÚRIA PARLON, PSC SANTA COLOMA: “M’AGRADARIA QUE ELS COLOMENCS VALORIN L’ESFORÇ EN L’ÀMBIT DE PRESERVAR LA COHESIÓ SOCIAL I LA IGUALTAT D’OPORTUNITATS”

 

L’Absència del PP de Laura Rodera

Aquest episodi es mereix un punt i a part. El passat dimarts, 19 de maig, vam publicar el podcast amb la Núria Parlon quant, seguint l’estructura que ens havíem plantejat, hagués estat el torn de l’entrevista amb l’alcaldable del Partit Popular, la debutant Laura Rodera.

En aquestes línies ens limitarem a explicar els fets tal com han succeït i que ens porten a no poder oferir la gravació de la nostra conversa amb la cap de llista del PP per a Santa Coloma. El 12 de maig vam contactar amb la secretària del grup popular, qui va fer arribar la nostra petició d’entrevista amb Rodera a la cap de campanya del PP.

El dia 14, i sense contesta per part dels populars, vam aconseguir el telèfon d’aquesta persona i la vam trucar sense èxit. Va ser el dia 15 de maig quan finalment vam poder parlar amb ella i vam acordar fer una petició formal per correu electrònic, enviant exemples de les entrevistes publicades fins aleshores.

En el correu vam deixar clara la nostra disponibilitat pel dilluns 18 i, en principi, se’ns va comunicar, per part de l’encarregada de campanya, que aquella mateixa tarda rebríem una convocatòria d’entrevista.

Evidentment, aquest correu o trucada mai va arribar i vam esperar amb prudència el cap de setmana, amb tota l’empatia de la qual som capaces (que n’és molta), sent conscients que són dies molt delicats pels candidats. Diumenge 17, a la nit, vam tornar a contactar amb el PP, oferint el dimarts com a següent dia possible. El dilluns van acceptar la data del dia 19, però, de nou, van dir-nos que ens havia d’arribar una convocatòria.

Val a dir que nosaltres no els hem posat les coses fàcils als entrevistats. Les dues persones que hem estat al capdavant del projecte tenim uns horaris complicats que ens deixa disponibilitat a partir de les 18.30 hores de la tarda.

En qualsevol cas, als volts de les 21.00 hores de dilluns 18 de maig, per fi ens van citar al despatx del grup popular de l’Ajuntament de Santa Coloma per l’endemà a les 18.30h. La nostra sorpresa va ser majúscula quan el dimarts, 19 de maig, a les 16.50 de la tarda (havíem quedat a les 18.30, recorden?) cancel·len l’entrevista per un imprevist.

Després de tornar a parlar amb la cap de campanya, vam acordar que tanmateix col·laborarien amb nosaltres passant-nos les respostes a les nostres preguntes per escrit, per tenir el contingut per al bloc de sc·media, tot desfent-se en excuses i assegurant que era “el mínim que podien fer”. El pacte va ser que rebríem el contingut i el publicaríem dijous, 21 de maig.

És dijous 21 de maig i escric aquestes línies a les 21.10 hores de la nit. I no he tingut notícies de la candidata popular, Laura Rodera, ni de la seva cap de premsa. Avui els he enviat un correu i 3 missatges de Whatsapp.

No entraré en valoracions. Cadascú que en faci la seva. Insisteixo, són dies complicats de molta feina i ho comprenem. Només una dada, en tota la meva carrera, que ja comença a ser llarga, havent treballat amb centenars de col·laboradors, experts, articulistes i analistes de totes les nacionalitats, és la primera vegada que em passa quelcom així.

**Actualització de divendres, 22 de maig: A les 10.16 hores del matí hem rebut la trucada de David Zambrana, secretari general del PP de Santa Coloma, qui s’ha disculpat per totes les anades i vingudes i hem quedat emplaçats per parlar a partir del 25 de maig.

“Quedeu-vos amb nosaltres, Gramenet Connecta no ha fet més que començar”

 

Agraïments finals

Després d’aquesta peripècia que acabo d’explicar, comprendran que torni a donar les gràcies als candidats que sí que han participat en el nostre projecte i als seus equips.

Un altre agraïment des del més profund del meu cor a la Isabel Martínez, l’ànima dels podcasts especials d’eleccions de ‘Gramenet Connecta’.

I no em vull deixar al Marc Romero i a l’Alex Titos. El Marc per tot el seu suport, sempre, i especialment per la part tècnica i a l’Alex per la seva empenta. Tots dos col·laboren al Podcast ‘El Camarote de los Crying Grumpies’, un programa sense el qual mai no s’hagués fet ‘Gramenet Connecta’.

Ah! I els oients. Qui heu descarregat els nostres podcasts de ivoox, esperem poder continuar-vos oferint tota l’actualitat de Santa Coloma. Quedeu-vos amb nosaltres, ‘Gramenet Connecta’ no ha fet més que començar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s